Ska du göra pinchitos som tapas så strunta i saffransriset. Grillspetten klarar sig utmärkt för sig själva.
Pinchitos med saffransris
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (5 /5)
- 1 rating
Ingredients
- ---Pinchitos---
- 800g fläskkarré, skuren i bitar ca 3x3cm
- 1 tsk fänkålsfrön
- 1 tsk korianderfrön
- 1 tsk kumminfrön
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 1 tsk gurkmeja
- 1/2 tsk colemans senapspulver
- 1 lagerblad, smulat
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 2 msk kokande vatten
- 1 pkt saffran
- 1 dl färsk oregano, hackad
- 2 msk sherryvinäger
- 2 msk olivolja
- ---Saffransris---
- 1 schalottenlök, skivad
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 1 röd chili, urkärnad och hackad
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 1 pkt saffran
- 3 dl långkornigt ris
- 1 dl vitt vin
- 5 dl riktigt god kycklingbuljong
- 1 kruka basilika, hackad
- 25g smör
- 2 msk olja
- 1 klick gräddfil eller créme fraiche till servering
- Limeklyftor till servering
Instructions
- Lägg saffran i en kopp. Häll över 2 msk kokande vatten. Ställ åt sidan medan du förbereder det andra.
- Lägg korianderfrön, fänkålsfrön, kumminfrön, paprikapulver, gurkmeja, senapspulver och smulat lagerblad i en mortel. Mortla ordentligt.
- Lägg köttet i en bunke. Blanda runt ordentligt med kryddblandningen, vitlök, saffransvattnet, oregano och några nypor salt.
- I med olja och vinäger och blanda runt. Ställ in i kylen i minst 3 timmar.
- Grilla runt om på direktglöd tills köttet är klart ca 15 minuter.
- Saffransris:
- Stek lök, vitlök, chili, paprikapulver och saffran i smör och olja i ca 1 minut. Salt lätt.
- Häll på riset och stek vidare i ca 3 minuter.
- Häll på vin och buljong. Lägg på ett lock och låt puttra på låg värme till riset är klart, ca 20 minuter.
- Blanda ner basilkan och smaka av med salt.
- Servera med limeklyftor och en klick gräddfil.
- Servings : 4
- Ready in : 210 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, SMÅRÄTTER, VARMRÄTT
Rate this recipe
1 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.