Plommon och nektarinmelba med varm hallonsås och pistagenötter
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 5 dl socker
- 5 dl vatten
- 1/2 pressad lime
- 1 vaniljstång, delad på längden
- 4 nektariner
- 8 plommon
- -----------------
- 250g frysta hallon
- 1/2 dl socker
- 1 msk vatten
- 1/2 lime
- Ev. potatismjöl eller vetemjöl utrört i lite vatten.
- -------------------
- Vaniljglass
- Skalade och saltade pistagenötter
- Färska hallon
- Färska blåbär
Instructions
- Halvera och kärna ur plommon och nektariner.
- Lägg socker, vatten, lime och vaniljstång i en vid kastrull eller stekpanna. Puttra upp under omrörning till sockret har löst sig.
- Lägg i nektariner och plommon med skalsidan ner. Låt puttra i ca 7-8 minuter. Ta av från plattan och låt kallna. Ställ in i kylen i ca 4 timmar. Dra av skalen.
- Hallonsås: Lägg hallon, socker, vatten och lime i en kastrull.
- Koka upp och låt puttra ca 5 minuter.
- Sila och smaka av. Om man vill ha såsen lite tjockare kan man puttra upp såsen igen och reda den med lite potatismjöl eller vetemjöl utrört i lite vatten.
- Servera med vaniljglass, färska bär och krossade eller hela pistagenötter.
- Servings : 4
- Recipe Type : SÖTSAKER
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.