Potatis och löksoppa med tryffel och ägg
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- ca 12-15 potatisar, skalade och i bitar
- 2 gul lök, skivade
- 2 röd lök, skivade
- Olivolja
- Salt
- Vitpeppar
- 1 tsk torkad körvel
- 1 tsk torkad dragon
- 1 tsk torkad salvia
- 1 tsk torkad timjan
- 1 dl vitt vin
- 1.5 l grönsaksbuljong eller 1.5 liter vatten och 2 tärningar
- 1.5 dl hackad persilja
- -------------------------------
- 4 ägg
- Ättika (till eventuell pochering)
- Ost
- Tryffelolja
Instructions
- Stek potatis, lök och kryddor i olivolja i några minuter. Salta och peppra.
- Häll på vin och låt puttra in någon minut.
- På med grönsaksbuljong och låt puttra tills potatisen är klar, ca 15-20 minuter.
- I med hackad persilja. Smaka av med salt och peppar.
- Servera soppan med stekt eller pocherat ägg. Hyvla ner lite ost i soppan och ringla över tryffelolja.
- Servings : 4
- Ready in : 30 Minutes
- Course : VEGETARISKT VARMRÄTT
- Recipe Type : VARMRÄTT, VEGETARISKT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.