Pulled Beef med majsröra, långrostade tomater och coleslaw
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 1kg högrev i bit
- ---Rub---
- 4 tsk råsocker
- 4 nypor flingsalt
- 2 tsk lökpulver
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 2 tsk torkad oregano
- 2 tsk torkad basilika
- 1 tsk colemans senapspulver
- 1 tsk mald koriander
- 1 tsk ancho chlilipulver
- ---Sås---
- 2 dl rapsolja
- 2 msk tigersås
- 2 msk tomatpuré
- 4 msk balsamvinäger
- 6st vitlöksklyftor, pressade
- 2 dl bladpersilja, hackad
- ---Coleslaw---
- Ca 4-5 dl majonäs, hemmagjord (se recept)
- 1/4-1/2 vitkålshuvud, strimlat
- 1-2 morötter, strimlade
- 1 äpple, strimlat
- ---Rostad majsröra---
- Ca 400g majskorn
- 2 tsk sambal oelek
- 50g smör
- Flingsalt
- Svartpeppar
- ---Rostade tomater---
- 400g romanticatomater, halverade
- Olivolja
- Flingsalt
- Svartpeppar
- ------------------
- Krispsallad
- Rödlök, skivad
- Tortillas
- Gräddfil
- Inlagd Jalapeño
- Bakplåtspapper
- Steksnöre
Instructions
- Blanda ihop ingredienserna till rubben.
- Blanda ihop ingredienserna till såsen.
- Blanda ner rubben i såsen.
- Lägg köttet i en ugnsfast form. Gnid in köttet ordentligt med såsen. Knyt ett bakplåtspapper som lock runt formen.
- Sätt in i ugnen på 100° i ca 8 timmar.
- Coleslaw: Blanda ihop en majonäs. Blanda ner vitkål, morötter och äpple. Ställ in i kylen.
- Rostade tomater: Lägg tomaterna i en ugnsfast form. Drisla över olivolja. Salta och peppra. Ställ in i ugnen när det är ca 3 timmar kvar. Kolla till dem då och då så att det inte bränns.
- Rostad majsröra: När köttet börjar bli klart sätt igång med majsröran. Rosta majsen i stekpanna till de börjar få färg. lägg över i en bunke.
- Blanda ner sambal oelek och smör. Mixa med mixerstav. Smaka av med salt och peppar. Servera ljummen
- När köttet är klart dra isär det och blanda med vätskan i formen.
- Servera med varma tortillas, sallad, rödlök, gräddfil och inlagd jalapeño.
- Servings : 5
- Ready in : 500 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.