Pumpasoppa med bacon, äpple och trattkantareller
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 1.25kg pumpakött, i bitar
- 4 bananschalottenlökar, hackade
- 3 vitlöksklyftor, hackade
- 25g smör
- ---------------------------
- 2 dl vitt vin
- 1 liter kycklingbuljong
- 6 dl grädde
- Salt
- Svartpeppar
- 2 msk vetemjöl
- Vatten
- ---------------------------
- 1.5 liter trattkantareller
- 4 paket bacon, skivade
- 2 äpplen, i mindre bitar
- Salt
- Vitpeppar
Instructions
- Soppa: Stek/puttra pumpakött, lök och vitlök i smör i ca 5 minuter.
- Tillsätt vitt vin, buljong och grädde. Låt puttra i ca 20 minuter.
- Red med vetemjöl utrört i lite vatten till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
- Brass: Stek trattkantareller i torr stekpanna tills det mesta vätskan kokat bort.
- Tillsätt bacon och stek vidare i några minuter tills baconet är klart.
- Låt äpplet gå med sista minuten.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servings : 6
- Ready in : 60 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.