Quiche Lorraine (ost och skinkpaj)
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
-
- Yield
- 2 pajer
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 350 g vetemjöl
- 200 g kallt smör, i bitar
- 2 äggulor
- --------------------------
- 6 ägg
- 2 dl grädde
- 4 dl mjölk
- 1 hörn finriven muskotnöt
- flingsalt
- nymalen vitpeppar
- ---------------------------
- 1 liten purjolök, ca 200 g, delad och skivad
- 350 g rökt kalkon, skinka, sidfläsk eller liknande, strimlat
- 6 dl ost, riven
Instructions
- Kör vetemjöl, smör och äggulor i matberedare, assistent eller knåda till en deg.
- Dela degen i 2 delar och tryck ut i varsin form.
- Nacka degen med gaffel och låt den vila i kylen ca 10 min.
- Sätt ugnen på 200°.
- Täck degen med aluminiumfolie och fyll på med bönor eller ris. Detta för att degen ska hålla formen.
- Sätt in formarna i ugnen i 15 minuter.
- Ta av folien och kör ca 5 minuter till. Se upp så att den inte bränns.
- Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, nyriven muskotnöt, i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
- Stek köttet i en stekpanna i några minuter så att det får lite yta.
- Lägg purjolök, strimlat kött, och riven ost i formarna. Fyll på med äggstanning.
- Kör pajerna i ugnen ca 25 minuter, tills de är gyllenbruna.
- Servera med en grönsallad.
- Servings : 8
- Ready in : 90 Minutes
- Course : FÅGEL VARMRÄTT, KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL, KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.