Räkgryta med bröd
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 1 gul lök
- Ca 5 tsk curry
- 75g smör
- 3 msk rapsolja
- 250g champinjoner, grovhackade
- 1 grön paprika, grovhackad
- 1 röd paprika, grovhackad
- 1 burk böngroddar, 400g
- 3 dl grädde
- 500g räkor med skal, går att utesluta för vegetariskt alternativ
- 1-2 baguetter
- Bregott
- Creme fraiche
Instructions
- Skala räkorna.
- lägg 50g smör, rapsolja, lök och curry i en gryta. Stek på medel till låg värme i 5 minuter.
- I med paprika och champinjoner. Puttra några minuter tills vätskan kokat bort.
- Häll av vattnet från böngroddarna och lägg i dem i grytan. Puttra i ca 5 minuter tills det har kokat ihop lite grann.
- I med grädde och låt puttra ihop ca 10-15 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Ta av från plattan. Lägg i 25g smör och vänd ner räkorna. i grytan.
- Servera med baguette, bregott och creme fraiche.
- Skopa upp en hög och lägg på brödet, på med en liten klick creme fraiche, ät.
- Servings : 4
- Ready in : 45 Minutes
- Course : SKALDJUR VARMRÄTT, VEGETARISKT VARMRÄTT
- Recipe Type : SKALDJUR, VARMRÄTT, VEGETARISKT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.