Räkpoppers med srirachamajonnäs
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 500g-1000g räkor med skal.
- 400g vetemjöl, ställ det i frysen 15 minuter innan fritering
- 3 tsk bakpulver
- 5 dl kall ramlösa
- 1/2 dl kallt vatten
- 1 liter rapsolja till fritering
- ---------------------
- 1 äggula
- 2-2,5 dl rapsolja
- 2-3 tsk vitvinsvinäger
- 1-2 tsk pressad citron
- 1 tsk dijonsenap
- Vitpeppar
- Flingsalt
- 1 msk Sriracha
- 1 tsk pressad lime
- ---------------------
- Citron- och limeklyftor till servering
Instructions
- Srirachamajonnäs: Lägg äggula, 1 tsk vitvinsvinäger och en liten dutt rapsolja i en bunke. Vispa luftigt.
- Vispa ner oljan i ägget. I början väldigt lite i taget, sen i en tunn stråle till lagom konsistens.
- Smaka av med mer vitvinsvinäger, dijon, pressad citron, salt och vitpeppar.
- När majonnäsen känns rätt smaka av med sriracha och pressad lime
- Poppers: Skala räkorna.
- Blanda ihop vetemjöl, bakpulver, ramlösa och vatten
- Hetta upp olja till 185°. Doppa räkorna i smeten och fritera i någon minut tills de har fått fin färg.
- Servera med citron- och limeklyftor.
- Ready in : 30 Minutes
- Course : SKALDJUR FÖRRÄTT
- Recipe Type : FÖRRÄTT, SKALDJUR, SMÅRÄTTER
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.