Använd hemmagjord eller riktigt god buljong till den här rätten, inga buljongtärningar. Vill man så kan man strimla ner lite kyckling i soppan men det behövs inte.
Risonisoppa med majs och basilika
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 1 gul lök, tunnt skivad
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 50g smör
- 1.75l hemmagjord kyckling- eller grönsaksbuljong.
- 290g majs
- 70g babyspenat
- 3 dl grädde
- 2.5dl risoni
- 2 krukor basilika
- Salt
- Vitpeppar
- Svartpeppar
Instructions
- Lägg smör och gul lök i en kastrull. Stek på låg värme i ca 7 minuter. Salta och peppra.
- I med vitlök och stek ytterligare 1 minut.
- Tillsätt majs och buljong.
- Puttra utan lock i ca 10 minuter.
- Tillsätt babyspenat och grädde, koka upp. Ner med risoni och puttra tills risonin är klar, ca 11 minuter.
- Hacka ner en kruka basilika och smaka av med salt och peppar. Toppa varje tallrik med lite hackad basilika och några varv på svartpepparkvarnen.
- Servings : 4
- Ready in : 40 Minutes
- Course : FÅGEL VARMRÄTT, VEGETARISKT VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL, VARMRÄTT, VEGETARISKT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.