Saag Murgh – Indisk kycklinggryta
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 1 tsk korianderfrön
- 1 tsk fänkålsfrön
- 1/2 tsk kummin
- 1/2 tsk spiskummin
- 1 tsk gurkmeja
- 2 tsk torkade bockhornsklöverblad
- ----------------------------
- 500g kycklinglårfilé, i bitar om ca 4 cm
- 1 gul lök. skivad
- 3 vitlöksklyftor, hackade
- 1 röd chili, urkärnad och hackad
- 1 tumme ingefära, hackad
- 1 msk tomatpuré
- 250g tomater, i bitar
- 200g spenat
- 1 kruka koriander, hackade stjälkar (spara bladen till servering)
- 1 lagerblad
- 3 limeblad
- 2 msk torkade curryblad
- 2.5 dl grädde
- Salt
- Vitpeppar
- ------------------------
- 1/2 gurka, skuren i stavar
- Salt
- 2 dl gräddfil
- 1 kruka mynta, hackad
- Svartpeppar
- ---------------------
- Basmatiris
- Korianderblad
Instructions
- Sås: Skär gurkan i stavar och lägg i en skål. Salta lätt och låt stå i ca 15 minuter.
- Häll av eventuell vätska. Blanda i gräddfil och mynta. Smaka av med salt och peppar.
- Kyckling: Mortla de torra kryddorna.
- Stek kycklingen i en stekpanna så att de får färg runt om men inte så att de blir klara. Salta och peppra. Ta upp och lägg åt sidan.
- Stek lök i rapsolja på låg värme i ca 4 minuter. Salt och peppra.
- I med kyddorna, vitlök, chili, ingefära och tomatpuré. Stek vidare någon minut.
- Tillsätt tomater och korianderstjälkar. Vänd ner spenaten i omgångar.
- Tillsätt limeblad. lagerblad och curryblad. Låt puttra utan lock i ca 15 minuter.
- Häll på grädde och låt puttra vidare i ca 30 minuter utan lock.
- I med kycklingen igen låt puttra ihop så att kycklingen är klar och konsistensen känns bra. Smaka av med salt.
- Servera med basmatiris och strö över lite färska korianderblad.
- Servings : 4
- Ready in : 75 Minutes
- Course : FÅGEL VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.