Salmalax med flower sprouts, basilikarisoni och brynt citronsås
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 360g salmalax eller fröyalax
- ---Brynt citronsås---
- 100g smör
- 1.5 dl grädde
- 1.5 dl créme fraiche
- Zest av 1 citron
- Salt
- Vitpeppar
- ---Basilikarisoni---
- 3 dl risoni
- 1.5 dl grädde
- 2 äggulor
- 2 krukor basilika
- 3 dl pecorino, riven
- Salt
- Vitpeppar
- ----------------
- 20 st flower sprouts
- 2 msk smör
- Vattenkrasse, ärtskott eller solrosskott
Instructions
- Brynt citronsås: Bryn smöret. I med creme fraiche, grädde och zest.
- Låt det precis börja koka och ta av det från plattan. Smaka av med salt och peppar.
- Mixa med mixerstav.
- Basilikarisoni: Koka risoni enligt anvisning och ställ åt sidan.
- Vispa ut äggulorna i grädden. I med hackad basilika och mixa med mixerstav.
- Blanda ner i risonin och låt puttra ihop.
- I med riven pecorino och smaka av med salt och peppar.
- Flower sprouts: Stek flower sprouts i smör någon minut. Strö över lite flingsalt.
- Lax: Stek laxen i smör på båda sidor tills innertemperaturen är 36 grader. Salta och peppra.
- Toppa med vattenkrasse.
- Servings : 4
- Ready in : 30 Minutes
- Course : FISK FÖRRÄTT, FISK VARMRÄTT
- Recipe Type : FISK, FÖRRÄTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.