Salmalax med sjögräsnudlar, flower sprouts och ingefärsmajonnäs
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (5 /5)
- 2 ratings
Ingredients
- 360g salmalax eller fröyalax
- 200g sjögräsnudlar
- 8st sparris, i bitar
- 20st flower sprouts
- 1.5 msk finhackad ingefära
- 1-2msk hoisinsås
- ---Hoisinsås---
- 2msk jordnötssmör
- 2msk kinesisk soja
- 1msk råsocker
- 2tsk sesamolja
- 2tsk risvinäger
- 5 droppar tabasco
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- Svartpeppar, några varv på kvarnen
- ---Lime och ingefärsmajonnäs---
- 1 äggula
- 2-2.5 dl rapsolja
- 3tsk vitvinsvinäger
- Zest av 1st lime
- 2tsk pressad lime
- 1msk riven ingefära
- Salt
- Vitpeppar
- --------------------------
- Färsk koriander
- Färsk basilika
Instructions
- Hoisinsås: Blanda ihop ingredienserna till hoisinsåsen. Ställ åt sidan.
- Majonnäs: Lägg äggula, 1 tsk vitvinsvinäger och en liten dutt rapsolja i en bunke. Vispa luftigt.
- Vispa ner oljan i ägget. I början väldigt lite i taget, sen i en tunn stråle till lagom konsistens.
- Riv 1msk ingefära. Pressa ur saften ner i majonnäsen.
- Tillsätt limezesten. Smaka av med vinäger, pressad lime, salt och vitpeppar. Ställ åt sidan.
- Lax: stek laxen i smör på båda sidor till en innertemperatur på 36°. Salt och peppra.
- Nudlar: Stek sjögräsnudlar, sparris, flower sprouts och ingefära i rapsolja någon minut. Rör ner ca 1-2msk hosinsås.
- Servera laxen med nudlarna och majonnäsen. Toppa med hackad koriander och hackad basilika.
- Servings : 4
- Ready in : 35 Minutes
- Course : FISK FÖRRÄTT, FISK VARMRÄTT
- Recipe Type : FISK, FÖRRÄTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
2 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.