Sichuan och rosépepparspett med epazotetzatziki och grillad vattenmelon
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- ---Grillspett---
- 1/2 msk rosépeppar, mortlad
- 1 tsk sichuanpeppar, mortlad
- 1 tsk korianderfrön, mortlade
- 1 tsk fänkålsfrön, mortlade
- 1 tsk paprikapulver
- 1/2 rökt paprikapulver
- 1 tsk gurkmeja
- 4 limeblad, smulade
- 4 nypor flingsalt
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 1 dl basilika, hackad
- 1 dl koriander, hackad
- 2 msk sherryvinäger
- 3 msk olivolja
- ---Tzatziki---
- 1/2 gurka, grovt riven
- 3 nypor flingsalt
- 2-3 vitlöksklyftor, pressade
- 3 dl turkisk yoghurt
- 2 tsk pressad lime
- Zest av 1 lime
- 1 kruka epazote
- Salt
- Svartpeppar
- ------------------------
- 1 kg vattenmelon, i klyftor
- 12 gröna sparrisar
- 4 knipplökar, halverade
- 4 skivor benfri karré, skuren i bitar
- Rapsolja
- Grillspett
Instructions
- Grillspett: Lägg grillspetten i vatten.
- Lägg alla torra kryddor i en mortel. Mortla ordentligt.
- Lägg köttet i en bunke och blanda i kryddblandingen.
- i med vitlök, basilika och koriander. Blanda om ordentligt.
- I med vinäger och blanda runt. I med olja och blanda runt. Låt marinera i kylen i minst 3 timmar. Trä upp på spett.
- Tzatziki: Riven gurkan grovt.
- Salta gurkan och låt stå 10 minuter.
- Pressa vätskan ur gurkan.
- Blanda ner yoghurt, pressad vitlök, pressad lime, limezest och epazote. Smaka av med salt och peppar. Låt stå till sig i kylen.
- Gnid in vattenmelonen och löken i lite rapsolja.
- Lägg köttet, vattenmelonen och löken på grillen och grilla på direktglöd tills det är klart. När det är ca 5 minuter kvar, lägg på sparrisen.
- Servings : 4
- Ready in : 210 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.