Sjömansbiff
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (3.7 /5)
- 3 ratings
Ingredients
- 1 kg högrev i bit eller annat nötkött
- 900 g potatis, gärna amandine
- 3 gul lök, skivade
- 1 näve färsk timjan
- 1 kruka persilja
- 2 lagerblad
- 33 cl porter
- 5 dl köttbuljong
- Salt
- Vitpeppar
- 50g smör
Instructions
- Sätt ugnen på 200°.
- Stek löken i smör i en gryta på låg värme i ca 7 minuter. Salta och peppra. Ta upp och lägg åt sidan.
- Skiva köttet i skivor om ca 1 cm. Banka ut lite lätt och skär i bitar.
- Stek köttet i smör så att det får färg runt om. Salta och peppra. Ta upp och lägg åt sidan.
- Skala potatisen och skär i skivor om ca 1/2 cm.
- Varva potatis, kött och lök i grytan,
- Hacka persiljestjälkarna, spara bladen till servering.
- I med persiljestjälkar, timjan och lagerblad.
- Häll på porter och buljong.
- Ställ in i ugnen under lock i ca 1,5 timme.
- Smaka av med salt och peppar. Strö över persilja.
- Servings : 6
- Ready in : 120 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
3 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.