Skagensnittar med wasabirom och sparris
-
- Yield
- Ca 20st
Recipe Rating
- (0 /5)
- 2 ratings
Ingredients
- 1 kg räkor med skal
- ca 2 dl hemmagjord majonnäs, recept följer
- ca 1 dl créme fraiche
- 1 kruka dill, hackad
- 1/2 dl hackad gräslök
- 1/2 dl hackad rödlök
- Salt
- Svartpeppar
- ---Hemmagjord majonnäs---
- 1 äggula
- 2 dl rapsolja
- ca 3 tsk vitvinsvinäger
- 1 tsk dijon
- ca 2 tsk pressad citron
- Salt
- Vitpeppar
- --------------------
- 1 burk wasabitångrom
- Formbröd
- ca 7 sparrisar
- Bregott
Instructions
- Hemmagjord majonnäs: Lägg äggula, 1 tsk vitvinsvinäger och en liten dutt rapsolja i en bunke. Vispa luftigt.
- Vispa ner oljan i ägget. I början droppvis, sen i en tunn stråle till lagom konsistens.
- Smaka av med mer vitvinsvinäger, dijon, pressad citron, salt och vitpeppar.
- Skagenröra: Skala räkorna och låt rinna av på hushållspapper tills de är torra.
- Blanda räkor, majonnäs, créme fraiche, dill, gräslök och rödlök i en skål. Smaka av med salt och dra några varv med svartpepparkvarnen. Går att förbereda dagen innan.
- Hyvla sparrisen tunt. Osthyvel brukar funka bra.
- Koka upp lättsaltat vatten.
- Koka sparrisen i ca 15 sekunder. Ta upp och låt rinna av ordentligt. Strö över lite flingsalt.
- Rosta bröden. Stansa ut små rundlar med ett litet glas eller liknande. Bred på lite bregott.
- Lägg på skagenröra, hyvlad sparris och en liten klick wasabirom.
- Course : SKALDJUR FÖRRÄTT
- Recipe Type : FÖRRÄTT, SKALDJUR, SMÅRÄTTER
Rate this recipe
2 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.