Smörstekt kolja med kryddpepparsås, ärtor och kokt potatis
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 600g filé av kolja
- 25g smör
- Salt
- Vitpeppar
- -------------------
- 50g smör
- 3 msk vetemjöl
- 6 dl mjölk
- Salt
- Vitpeppar
- Ca 1/2-1 msk kryddpepparkorn, mortlade eller malda i kvarn
- --------------------
- 900g potatis
- 3 dl gröna ärtor
Instructions
- Smält smöret i en kastrull.
- Vispa ut mjölet i smöret.
- Vispa i mjölken lite i taget.
- Låt såsen puttra på låg värme under omrörning till lagom konsistens. Var försiktig så att den inte bränner. Smaka av med salt, peppar och kryddpeppar.
- Stek fisken i smör någon minut på varje sida. Salta och peppra.
- Servera med kokt potatis och ärtor.
- Servings : 4
- Ready in : 50 Minutes
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.