Soppgryta på högrev med chipotle
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 1 kg högrev, i bitar
- 1 torkad chipotle
- -------------------------
- 1 gul lök, hackad
- 3 vitlöksklyftor, hackade
- 400g romanticatomater, i kvartar
- 1 kruka koriander
- 1 dl hackad oregano
- 2 lagerblad
- 1 tsk svartpepparkorn, mortlade
- 1 tsk kumminfrön
- 1 tsk fänkålsfrön
- Zest från 1 lime
- --------------------------
- 1 liter kycklingbuljong
- --------------------------
- Smetana, en klick per tallrik
- Smör att steka i
- Shiratakinudlar eller ris.
Instructions
- Bryn köttet i smör runt om. Ta upp och klägg åt sidan.
- Puttra chipotlen i vatten i 10 minuter. Kärna ur och hacka.
- Stek löken i smör i en gryta på låg värme i ca 5 minuter.
- Tillsätt chipotle, vitlök, tomater, tomatkvistar, lagerblad, svartpeppar, kummin, fänkål, limezest, oregano och hackade korianderstjälkar (spara bladen till servering). Stek vidare i 1 minut.
- I med kycklingbuljong. Puttra utan lock i ca 1 timme. Smaka av med salt och peppar.
- Servera med kokta shiratakinudlar eller ris, korianderblad och en klick smetana.
- Servings : 4
- Ready in : 100 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.