Spansk potatissallad med semitorkade tomater
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- ---Tomater---
- 250g cocktailtomater, halverade
- 2 vitlöksklyftor, skivade
- Olivolja
- 1 nypa flingsalt
- 1 nypa socker
- ----------------------------
- 10 st potatisar
- 1 st röd paprika, i mindre bitar
- 1 schalottenlök, hackad
- 1 kruka bladperilja hackad
- ----------------------------
- 6 msk olivolja
- 2 msk sherryvinäger
- 2 krm pimenton de la vera
- Zest av 1 citron
- Salt
Instructions
- Sätt ugnen på 125°.
- Lägg tomaterna i en ugnsfast form.
- Fördela vitlöken över tomaterna.
- Ringla över olivolja och strö över salt och socker.
- Sätt in i mitten av ugnen i ca 1.5 timme.
- Skala och koka potatisen. Dela den i bitar.
- Lägg potatis, tomater, paprika, schalottenlök och persilja i en stor skål.
- Blanda ihop olja, vinäger, pimenton de la vera, citronzest och salt. Häll över dressingen och blanda runt.
- Smaka av med salt och svartpeppar,
- Tips! Det är är även väldigt gott att värma i en stekpanna och äta med stekt ägg.
- Servings : 4
- Ready in : 120 Minutes
- Course : VEGETARISKT VARMRÄTT
- Recipe Type : SMÅRÄTTER, VARMRÄTT, VEGETARISKT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.