Sparrissoppa med pecorino
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- ---Buljong (ca 1 liter)---
- 1 gul lök, i bitar
- 200g romanticatomater med kvist, halverade
- 75g rotselleri, i bitar
- 1 morot, i bitar
- 3 knippen grön sparris
- 1/2 äpple
- 1 kruka persilja, grovt hackad (både blad och stjälkar)
- 2 lagerblad
- 5 vitpepparkorn
- 1/2 tsk kummin
- 1 tsk fänkålsfrön
- 2.5 liter vatten
- Någon nypa salt
- Olivolja
- ---Sparrissoppa---
- 5 bananschalottenlökar, hackade
- 25g smör
- 7dl av buljongen
- 7dl grädde
- 1.5 dl torrt vitt vin
- 400g räkor (kan uteslutas)
- 150g Pecorino
- Gräslök
- Vitpeppar
Instructions
- Buljong: Ringla några matskedar olivolja i en stor kastrull.
- Bryt av nedre delen på sparrisen och lägg ner i kastrullen. Spara själva sparrisen till soppan.
- I med lök, tomater, tomatkvist, rotselleri, morot, äpple, persilja, lagerblad, vitpepparkorn, kumminfrön och fänkålsfrön.
- Fräs grönsakerna i ca 7 minuter. Salta.
- Tillsätt vatten och låt puttra under lock i ca 2.5 timme.
- Sila och puttra utan lock tills ca 1 liter återstår. Smaka av med salt.
- Soppa: Skala räkorna.
- Skär sparrisen i bitar om ca 1 cm. Spara topparna.
- Koka upp lättsaltat vatten. Koka sparrisen och topparna i ca 2-3 minuter. Häll av vattnet.
- Stek löken i smör i ca 3 minuter. Salta och peppra. Häll på vin, buljong och grädde. Koka upp.
- Tillsätt sparrisen, förutom knopparna. Puttra utan lock i ca 15 minuter. Mixa och smaka av med salt och peppar.
- Servera med räkor och sparrisknoppar. Hyvla eller riv över lite pecorino. Klipp över lite gräslök.
- Servings : 7
- Ready in : 260 Minutes
- Course : SKALDJUR FÖRRÄTT, VEGETARISKT FÖRRÄTT
- Recipe Type : FÖRRÄTT, SKALDJUR, VEGETARISKT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.