Grillad srirachamarinerad flapsteak
Recipe Rating
- (0 /5)
- 3 ratings
Ingredients
- 800g flapsteak eller annat nötkött
- 2 msk sriracha
- 1 msk kinesisk soja
- 2 msk flytande honung eller ljus sirap
- 3 vitlöksklyftor, pressade
- 2 nypor flingsalt
- Svartpeppar
Instructions
- Blanda sriracha, soja, honung, vitlök, salt och peppar.
- Låt köttet marinera minst 1 timme.
- Grilla köttet på indirekt värme tills innertemperaturen är 56°.
- Ta av köttet från grillen och låt vila i ca 10 minuter. Skiva köttet i tunna skivor.
- På bilden är det serverat med dragonolja. Mixa ca 1 dl färska dragonblad med ca 0.75 dl rapsolja och en nypa flingsalt. Häll över köttet. Strö över lite flingsalt.
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, SÅSER
Rate this recipe
3 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.