Grillad sydamerikansk kyckling med avokadosallad och koriandersås med lime och chili
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 4 kycklingklubor
- 1 tsk kumminfrön
- 2 tsk fänkålsfrön
- 2 tsk oregano
- 2 kryddmått rökt paprikapulver
- 4 tsk paprikapulver
- 1.5 tsk salt
- 4 vitlöksklyftor, krossade och hackade
- 1 lime, zest och saft
- 1 dl rapsolja
- ---Koriandersås---
- 1 äggula
- 2 dl rapsolja
- 3 tsk vitvinsvinäger
- 1 tsk dijon
- 2 tsk pressad citron
- Salt
- Vitpeppar
- 1 röd chili, urkärnad och hackad
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 kruka koriander, hackad
- Zest från 1 lime
- 1 dl gräddfil
- Salt
- Svartpeppar
- ---Avokadosallad---
- 2 avokado, i bitar om ca 1-2 cm
- 1 gurka, i små stavar
- 2 krukor koriander, hackade
- 2 msk hackad rödlök
- 1 gnutta flingsalt
- Saft från 1 lime
Instructions
- Kyckling: Lägg kumminfrön, fänkålsfrön, rökt paprikapulver, paprikapulver, oregano och salt i en mortel. Mortla.
- I med vitlök och mortla vidare. Blanda i limezest, limesaft och rapsolja.
- Lägg kycklingen i en bunke. Gnid in kycklingen med marinaden. Peta in lite marinad under skinnet. Täck med plast folie och låt marinera i kylen i minst 6 timmar eller över natten.
- Grilla kycklingen eller tillaga den i ugnen. Sätt ugnen på 200°. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och ställ in i mitten av ugnen till kycklingen är klar, ca 30 minuter.
- Koriandersås: Lägg äggula, 1 tsk vitvinsvinäger och en liten dutt rapsolja i en bunke. Vispa luftigt.
- Vispa ner oljan i ägget. I början väldigt lite i taget, sen i en tunn stråle till lagom konsistens.
- Smaka av med mer vitvinsvinäger, dijon, pressad citron, salt och vitpeppar.
- Blanda ner chili, vitlök, koriander och limezest. Mixa med stavmixer.
- Blanda ner gräddfil. Smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå till sig i kylen medan kycklingen marinerar. Såsen kan också stå över natten.
- Avokadosallad: Blanda avokado, gurka, koriander och rödlök. Strö över en liten gnutta flingsalt. Blanda med pressad lime.
- Servings : 4
- Ready in : 400 Minutes
- Course : FÅGEL VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.