Häll up ca 5 cm olja i en kastrull. Värm upp till 130 grader. Fritera löken gyllenbrun ca 2 minuter. Ta upp och låt rinna av på papper. Spara oljan.
Rosta macadamianötterna i torr panna tills de får lite färg. Krossa nötterna.
Skala räkorna och ta bort bajsträngen.
Lägg tamarinden i en skål och häll på det kokande vattnet. Låt stå ca 15 minuter. Pressa genom finmasig sil.
Blanda tamarindpastan med fisksås, lime, zest, soya och socker. Rör tills sockret har löst sig. Smaka av med ev mer socker.
Häll ca 1/2 dl olja från friteringen i en stekpanna. Brassa vitlök, chili och ingefära i ca 30 sekunder under omrörning. I med räkorna, salta och stek i ca 1 minut tills de fått färg. Vänd räkorna och häll på tamarindsåsen. Brassa ca 1 minut till.
Stek enokisvampen hastigt i lite olja från friteringen.
Servera räkorna med ris, avokado, thaibasilika, koriander, schlottenlök, enokisvamp och de krossade nötterna.
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.