Tempurabroccoli med vitlöksbrass och sötsyrlig sås
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- ---Sötsyrlig sås---
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 1 schalottenlök, hackad
- 1 dl ketchup
- 1 dl äppelcidervinäger
- 1 dl torrt vitt vin
- 1/2 dl socker
- 1/2 msk kinesisk soja
- 1/2 msk worchestershiresås
- Salt
- Peppar
- ---Vitlöksbrass---
- 2 morötter, grovt rivna
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 2 pak choi
- 20 cm purjolök, skivad
- Salt
- Peppar
- ---Tempura---
- 2 broccolihuvuden, i mindre buketter
- 150g siktat vetemjöl, ställ in i frysen 15 minuter innan fritering
- 2.5 dl iskallt vatten
- 1 ägg
- Rapsolja till fritering / stekning
- ---------------------------
- Långkornigt ris
Instructions
- Sötsur sås: Stek lök och vitlök i en kastrull i lite olja i ca 1 minut.
- Blanda ner resten av ingredienser och låt puttra på låg värme i ca 20 minuter tills konsistensen känns rätt. Smaka av med salt och peppar.
- Vitlöksbrass: Stek morötter, pak choi, vitlök och purjolök i lite rapsolja i några minuter. Salta och peppra lätt.
- Tempura: Vispa ihop ägg och vatten. Vispa ner det siktade mjölet.
- Doppa broccolibuketterna i smeten och fritera i 185° i några minuter. Alternativt stek runtom i stekpanna i ganska mycket olja.
- Servera med kokt ris.
- Servings : 4
- Ready in : 60 Minutes
- Course : VEGETARISKT VARMRÄTT
- Recipe Type : SÅSER, VARMRÄTT, VEGETARISKT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.