Gröncurry med grillad kyckling
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- -Currypasta-
- 2-3 grön chili, skivad utan frön
- 2 dl rödlök, hackad
- 4 vitlöksklyftor, hackade
- 3 tummar färsk ingefära, riven
- 3 citrongräs, bankad och skivad
- 4 krukor koriander, grovhackade
- 2 lime, zest och saft
- 1.5 tsk kummin, mortlad
- 1.5 tsk koriander, malen
- 1.5 tsk vitpeppar, malen
- 3 tsk råsocker
- 2 msk rapsolja
- 3 nypor flingsalt
- 4 dl kokosmjölk
- ----------------------------
- 8 dl kokosmjölk + 1 msk per portion
- 12 limeblad, krossade
- 1.2 kg kycklinglårfile (Kan uteslutas)
- 1 röd paprika, i bitar
- 1 grön paprika, i bitar
- 200g sugarsnaps, delade på längden
- 2 krukor basilika
- 1 zucchini
- 1 aubergine
- Olja
- Salt
- Peppar
- Grillspett
Instructions
- Sätt ugnen på 200°. Lägg grillspetten i blöt om du använder träspett.
- Skär aubergine och zucchini i bitar, ca 3 cm. Olja, salta och peppra. in i ugnen ca 45-60 minuter.
- Lägg alla ingredienser till currypastan i en matberedare. Mixa till en pasta.
- Fräs pastan i olja i 1 min.
- I med kokosmjölk. Koka upp och låt puttra i ca 10 minuter.
- Ner med paprika och limeblad. Puttra någon minut tills paprikan är klar. Tag av från plattan.
- I med sugarsnaps, zucchini och aubergine.
- Smaka av med salt, peppar, lime, kokosmjölk och socker om det behövs.
- Skär kycklingen i bitar och trä upp på spett.
- Grilla kycklingspetten runt om tills de är klara.
- Servera med ris, färsk basilika och 1 msk kokosmjölk per portion.
- Servings : 8
- Ready in : 75 Minutes
- Course : FÅGEL VARMRÄTT, VEGETARISKT VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL, VARMRÄTT, VEGETARISKT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.