Thaisoppa med grönkålschips, lime, kyckling och rättika
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 200g rättika
- 1 liter vatten
- 1 nypa salt
- 1 lime, pressad
- ---Soppa---
- 400ml kokosmjölk
- 7dl kycklingbuljong
- 3 citrongräs, skivade
- 1/2 tumme ingefära, skivad
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 1 msk korianderfrön
- 6 limeblad
- 1/2 lime pressad
- Ev. salt
- 50g enokisvamp, i bitar
- 1 pkt sjögräsnudlar
- ---Grönkålschips---
- 150g grönkål
- Oliv- eller rapsolja
- 1 nypa flingsalt
- ---Kyckling---
- 500g kycklinglårfilé, i bitar
- 1.5 msk hackad ingefära
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- Olja till stekning
- ---Chiliolja---
- 1 burk chiliflakes
- 1 schalottenlök, skivad
- 1 tumme ingefära, finhackad
- 5 dl rapsolja
- 3 tsk sesamolja
- -------------------
- Thaibasilika
Instructions
- Chiliolja: Lägg alla ingredienser i en kastrull.
- Värm oljan till 120° och låt puttra ca 15 minuter. Ta av från plattan och låt svalna. Häll upp på glasburk.
- Rättika: Skala och skär rättikan i ca 1.5-2 cm tjocka skivor.
- Lägg rättikan i en kastrull med vatten, salt och pressad lime.
- Puttra på låg värme i ca 50 minuter. Ta upp och skär i bitar om ca 2 cm.
- Soppa: Koka upp buljong och kokosmjölk.
- I med citrongräs, ingefära, vitlök, korianderfrön och limeblad.
- Koka upp och puttra i 15 minuter. Sila.
- Pressa i lime och smaka eventuellt av med salt. Tillsätt enokisvamp, sjögräsnudlar och rättika.
- Grönkålschips: Sätt ugnen på 150°.
- Riv av grönkålen från den grova stammen och dela i bitar.
- Lägg grönkålen i en bunke. Ringla lite olja över och blanda runt ordentligt.
- Fördela grönkålen på en plåt. Strö över en nypa flingsalt.
- Sätt in långt ner i ugnen i ca 15-20 minuter. Håll koll så att de inte bränns.
- Ta ut och lägg upp i en skål. Smaka av med salt.
- Kyckling: Stek kycklingen i olja till den är klar. Salta och peppra.
- I med ingefära och vitlök. Stek vidare i ca 1 minut.
- Servera soppan med kyckling, grönkålschips och hackad thaibasilika. Droppa över lite chiliolja.
- Servings : 3
- Ready in : 75 Minutes
- Course : FÅGEL VARMRÄTT
- Recipe Type : FÅGEL
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.