Torskrullad med rökt lax, rieslingsås och potatispuré
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 700g torskfilé eller annan vit fisk
- 4 skivor rökt lax
- 1.5 dl Riesling
- Flingsalt
- Vitpeppar
- ---Rieslingsås---
- 50g palsternacka, skivad
- 1 schalottenlök, skivad
- 1 näve persiljekvistar
- 1 näve dillkvistar
- 2 dl Riesling
- 4 dl vatten
- 2 dl grädde
- 25g smör
- Salt
- Vitpeppar
- Saft från citron
- Vetemjöl
- ---Potatispuré---
- 900g potatis, skalad och skuren i bitar
- 1 dl grädde
- 2dl mjölk
- 50g smör
- Salt
- Vitpeppar
- Svartpeppar
- ------------------
- 1 kruka dill
- Några nävar räkor
Instructions
- Rulla in en laxskiva i varje fiskfilé.
- Lägg rulladerna i en ugnsfast form. Salt och peppra lätt.
- Häll på vinet och ställ in i ugnen på 200° i ca 20 minuter.
- Rieslingsås: Brassa palsternacka, lök, dill och persilja i smör i ca 5 minuter.
- Häll på vin och puttra ner till hälften.
- Häll på vatten och puttra ner till hälften.
- Sila och pressa ur vätskan ur löken.
- Häll på grädden och puttra i ca 10 minuter. Red såsen med lite vetemjöl utrört i vatten eller grädde.
- I med smör och puttra ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och citronsaft.
- Potatispuré: Koka potatisen i ca 25 minuter,
- Häll av vattnet, ställ tillbaka på plattan och ånga av det sista vattnet.
- Pressa potatisen med potatispress.
- Ner med potatisen i en kastrull igen. Häll på grädde och mjölk. Låt puttra på låg värme under konstant rörning till purén får rätt konsistens.
- I med smör och smaka av med salt och peppar.
- Servera fisken med sås och potatispuré. Strö över dill och några räkor.
- Servings : 4
- Ready in : 60 Minutes
- Course : FISK VARMRÄTT
- Recipe Type : FISK, SÅSER, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.