Tutti fruttiglass med jordgubbar sous vide
-
- Cook Time
- Minutes
-
- Yield
- 1 liter glass
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- ---Glass---
- 1 påse tutti frutti
- vatten
- 3 dl grädde
- 2 dl röd mjölk
- 5 äggulor
- 1 dl strösocker
- ---Jordgubbar---
- 750 g jordgubbar
- 4 msk mousserande vin
- 4 tsk socker
Instructions
- Häll tutti frutti och 0,5 dl vatten i en kastrull. Smält på låg värme till allt godis har smält. Späd med mer vatten under tiden om det behövs.
- Häll mjölk och grädde i en kastrull. Koka upp och ställ åt sidan för att svalna.
- Vispa äggulor och socker luftigt.
- Häll gräddblandning och ägg i en ren kastrull.
- Värm på låg temperatur under konstant omrörning till 85°.
- Häll smeten i en bunke, täck med plastfolie och ställ i kylen i några timmar.
- Häll smeten i en glassmaskin. Häll på den smälta tutti fruttin. Kör i ca 30 minuter eller tills glassen är klar.
- Ställ in i frysen i några timmar.
- Lägg jordgubbar, vin och socker i en vakumpåse.
- Värm en stor kastrull med vatten till 85°. Lägg i påsen och låt gå på 85° i 15 minuter.
- Servera jordgubbarna med glassen.
- Servings : 6
- Ready in : 300 Minutes
- Recipe Type : SÖTSAKER
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.