Ugnsbakad torskrygg med vongolemusslor och potatispuré
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (3.7 /5)
- 3 ratings
Ingredients
- ---Potatispuré---
- 900g potatis
- 1dl grädde
- ca 1.5 dl mjölk
- 100g smör
- Salt
- Vitpeppar
- ---Vongole---
- 2 schalottenlökar, hackade
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 1 tsk pimentón de la vera (agri dulce)
- 2 dl grädde
- 2 dl vitt vin
- Zest från 1 citron
- 1 dl hackad färsk persilja
- 1 dl sojabönor (edamame)
- 300g vongolemusslor
- Salt
- Vitpeppar
- ---Torskrygg---
- 6 små portionsbitar torskrygg
- Salt
- Vitpeppar
- -----------------------
- Sparris
- Dillkvistar
Instructions
- Potatispuré: Koka potatisen i ca 20-25 minuter. Häll av vattnet. Stäng av plattan men ställ tillbaka kastrullen på plattan och låt ånga av lite snabbt.
- Pressa potatisen i potatispress 2 gånger. Blanda i grädde, mjölk och smör till bra konsistens. Smaka av med salt och peppar.
- Vongole: Stek lök och vitlök på låg värme i olivolja någon minut. Salt och peppra.
- I med pimenton och stek vidare någon minut.
- TIllsätt vitt vin, grädde, citronzest och persilja. Puttra på låg värme utan lock i ca 20 minuter. Till såsen puttrat ihop och fått en god smak.
- I med sojabönor och vongolemusslor. Puttra under lock i ca 5 minuter tills musslorna har öppnat sig. Smaka av med salt och peppar.
- Torsk: Sätt ugnen på 150°.
- Lägg fisken i ugnsfast form. Pensla torsken runt om med smält smör eller olivolja. Salt och peppra.
- Ställ in i mitten av ugnen tills innertemperaturen är ca 52°.
- Toppa med dill och servera med lite nykokt sparris.
- Servings : 6 som förrätt (4 som varmrätt)
- Ready in : 60 Minutes
- Course : FISK FÖRRÄTT, FISK VARMRÄTT
- Recipe Type : FISK, FÖRRÄTT, SKALDJUR, SMÅRÄTTER, VARMRÄTT
Rate this recipe
3 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.