Varma havskräftor med ingefära, vitlök och lime
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (526.9 /5)
- 34 ratings
Ingredients
- 500g kokta havskräftor
- 100g smör
- 1/2 tumme ingefära, hackad
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 1 tsk doubanjiang, kan uteslutas
- Zest från 1 lime
- 1 nypa flingsalt
- ------------------
- 1 dl hackad färsk koriander
- Pressad lime
- Baguette
Instructions
- Sätt ugnen 250 grader.
- Blanda ihop smör, ingefära, vitlök, doubanjiang, lime och salt.
- Halvera havskräftorna och lägg i en ugnsfast form.
- Klutta över smöret.
- Sätt in i mitten av ugnen i ca 2 minuter tills smöret har smält.
- Ta ut och pressa över en klyfta lime.
- Strö över koriander.
- Servera genast med skivad baguette att doppa i smöret.
- Ready in : 15 Minutes
- Course : SKALDJUR FÖRRÄTT, SKALDJUR VARMRÄTT
- Recipe Type : FÖRRÄTT, SKALDJUR, SMÅRÄTTER, VARMRÄTT
Rate this recipe
34 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.