Varmrökt lax med dillstuvad blomkål och grönkålschips
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 600g varmrökt lax eller röding
- ---Grönkålschips---
- 200g grönkål
- Oliv- eller rapsolja
- 1 nypa flingsalt
- ---Dillstuvad blomkål---
- 1 blomkålshuvud, i mindre buketter
- 6dl mjölk
- 50g smör
- 3 msk vetemjöl
- 1 kruka dill, hackad
- Salt
- Vitpeppar
Instructions
- Grönkålschips: Sätt ugnen på 150°.
- Riv av grönkålen från den grova stammen.
- Lägg grönkålen i en bunke. Ringla lite olja över och blanda runt ordentligt.
- Fördela grönkålen på en plåt. Strö över en nypa flingsalt.
- Sätt in långt ner i ugnen i ca 15-20 minuter. Håll koll så att de inte bränns.
- Blomkål: Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull.
- Lägg i blomkålen och låt koka i 5 minuter.
- Låt rinna av i ett durkslag.
- Smält smöret i en kastrull på låg värme. Rör ner mjölet.
- Vispa i mjölken lite i taget. Låt småputtra under omröring tills såsen har tjocknat. Var försiktig så att det inte bränns.
- Smaka av med salt och vitpeppar.
- I med blomkål och dill.
- Servera med den rökta laxen.
- Servings : 4
- Ready in : 45 Minutes
- Course : FISK VARMRÄTT
- Recipe Type : FISK
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.