Vegetarisk caesarsallad med pocherat ägg, granatäpple och brynt smör
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 1 kruka romansallad
- 1/2 kruka krispsallad
- 2 avokado, i bitar
- 200g gurka, i stavar
- 45g solrosskott
- 25g ärtskott
- ---Caesardressing---
- 1 ägg (både gula och vita)
- 2 dl rapsolja
- 2-3 tsk vitvinsvinäger
- 1-2 tsk pressad citron
- 2 tsk dijon
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1.5 dl finriven pecorino eller parmesan
- -----------------------
- 4 skivor rostbröd
- 40g smör
- ------------------------
- 4 ägg
- Ättika eller ättikssprit
- Vatten
- ------------------------
- 1 granatäpple
- Hyvlad pecorino
Instructions
- Caesardressing: Lägg ägg, 1 tsk vitvinsvinäger och en liten dutt rapsolja i en bunke. Vispa luftigt.
- Vispa ner oljan i ägget. I början väldigt lite i taget, sen i en tunn stråle.
- Tillsätt resten av vinägern, citron, dijon, vitlök och ost. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
- Sallad: Bryt ner romansallad och krispsallad i en stor skål.
- Blanda ner avokado, gurka, ärtskott och solrosskott. Blanda runt ordentligt.
- Krutnonger: Bryn 40g smör.
- Rosta 4 skivor formbröd. Skär i tärningar.
- Blanda tärningarna och det brynta smöret i en bunke. Blanda runt ordentligt.
- Pocherat ägg: Fyll en kastrull med ca 7 cm vatten. I med några matskedar ättika och lite salt.
- Koka upp vattnet och ta av det från plattan. Lägg försiktigt ned äggen och pochera i ca 5 minuter eller tills äggen är klara.
- Lägg upp salladen på tallrikar. Ringla över dressing.
- Hyvla över lite pecorino, strö över krutonger och granatäppelkärnor.
- Toppa med det pocherade ägget.
- Servings : 4 (varmrätt)
- Ready in : 40 Minutes
- Course : VEGETARISKT FÖRRÄTT, VEGETARISKT VARMRÄTT
- Recipe Type : FÖRRÄTT, VARMRÄTT, VEGETARISKT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.