Vegetariska kåldolmar med gräddsås och pressgurka
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- ---Pressgurka---
- 1 gurka, tunt skivad
- 1 dl ättika
- 2 dl socker
- 3 dl vatten
- 1 kruka persilja, hackad
- ---Kåldolmar---
- 1 vitkålshuvud
- 500g champinjoner
- 2 gula lökar, hackade
- Salt
- Vitpeppar
- 2 ägg
- 1 dl ströbröd
- 1 msk socker
- 2 dl kokt långkornigt ris
- 1/2 dl vispgrädde
- ---Pensling---
- 50g smör
- 2 msk sirap
- 1 msk soya
- ---Gräddsås med portvin---
- Stekskyn från dolmarna
- 2 dl vatten
- 3 dl grädde
- 1 msk tomatpuré
- 2 msk soja
- 1/2 dl portvin
- 1 Grönsaksbuljongtärning
- Vetemjöl
- Vatten
- ----------------------
- Färskpotatis
- Lingonsylt
Instructions
- Pressgurka: Koka upp vatten, ättika och socker. Låt svalna.
- Blanda ner gurka och persilja. Låt stå svalt.
- Kåldolmar: Skär bort roten på vitkålen. Lägg vitkålen i en stor kastrull och täck med vattnet.
- Koka vitkålen i ca 45 minuter. Ta av kastrullen och låt svalna i vattnet.
- Mixa champinjonerna lätt i en matberedare. Det ska fortfarande vara små bitar, ingen smet.
- Stek lök och svamp i smör i en stekpanna tills det mesta av vätskan har kokat bort. Salta och peppra. Låt svalna.
- Blanda i ägg, ströbröd, socker, ris och vispgrädde.
- Klutta ut svampblandingen på bladen och rulla ihop till dolmar. Lägg i en ugnsfast form.
- Sätt ugnen på 200°. Smält smöret till penslingen. Blanda med soja och sirap. Pensla kåldolmarna.
- Kör kåldolmarna i mitten av ugnen i 30 minuter. Vänd kåldolmarna och pensla andra sidan. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter till.
- Häll av stekskyn i en kastrull.
- Blanda med vatten, grädde, tomatpuré, soja, portvin och en buljongtärning. Låt puttra ca 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Red eventuellt såsen med lite mjöl utrört i vatten.
- Servera med kokt färskpotatis och lingonsylt.
- Servings : 4
- Ready in : 150 Minutes
- Course : VEGETARISKT VARMRÄTT
- Recipe Type : VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.