Vitlöksspäckad lammstek med dragonsås och potatisgratäng
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
Recipe Rating
- (0 /5)
- 0 ratings
Ingredients
- 1.2 kg lammstek utan ben
- 6 vitlöksklyftor, halverade
- 1 kruka dragon
- Salt
- Peppar
- Zest av 1 citron
- ---Dragonsås---
- 2-2.5 dl rapsolja
- 3 tsk vitvinsvinäger
- 1 äggula
- 1 tsk dijon
- 2 tsk pressad citron
- 1schalottenlök, hackad
- 2 krukor dragon, finhackade
- 1 dl créme fraiche
- ---Potatisgratäng---
- 10-12 potatisar, skivade
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 3 dl grädde
- Salt
- Vitpeppar
Instructions
- Potatisgratäng: Sätt ugnen på 200°. Varva potatis och pressad vitlök i en form. Salta och peppra. Slå på grädden och ställ in i ugnen i ca 30-60 minuter.
- Lamm: Sätt ugnen på 150°. Stick 12 hål i lammet med en vass kniv. Tryck ner 1/2 vitlöksklyfta, citronzest och lite dragon i varje hål. Salt och peppra runt om.
- Bind ihop steken med steksnöre.
- Ställ in i ugnen till innertemperatur 60°. Ta ut och låt vila i ca 10 minuter.
- Skiva lammet och lägg tillbaks det i formen och blanda runt med stekskyn.
- Dragonsås: Lägg äggula, 1 tsk vitvinsvinäger och en liten dutt rapsolja i en bunke. Vispa luftigt.
- Vispa ner oljan i ägget. I början väldigt lite i taget, sen i en tunn stråle till lagom konsistens.
- Smaka av med mer vitvinsvinäger, dijon, pressad citron, salt och vitpeppar.
- Blanda ner créme fraiche och dragon. Smaka av med salt och peppar.
- Servings : 6
- Ready in : 140 Minutes
- Course : KÖTT VARMRÄTT
- Recipe Type : KÖTT, VARMRÄTT
Rate this recipe
0 People Rated This Recipe
Average Rating
No comments yet.